Preskočite na vsebino

Košarica

Vaša košarica je prazna

Are you getting enough good quality sleep?
Well-being

Ali spite dovolj in kakovostno?

V postelji preživimo dobršen del svojega življenja. A šele, ko se zares poglobimo v dejstva o spanju, se zavemo njegove pomembnosti. Če zdrav človek v povprečju spi 8 ur na dan, to namreč pomeni, da ob trenutni povprečni pričakovani življenjski dobi znaša več kot 25 let. Domala vsi strokovnjaki s tega področja se strinjajo, da je kakovosten spanec eden od pogojev za zdravo in kvalitetno življenje.

 

Večina Slovencev spi premalo

Človekove potrebe po spanju so različne v različnih starostnih obdobjih. Če po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) šolarji potrebujejo od 9 do 11 ur spanja, mladostniki pa od 8 do 10 ur spanja, je za odraslega človeka priporočenih 7 do 9 ur spanja, z manj kot 6 urami spanja pa lahko že resno načnemo svoje zdravje, poslabšamo počutje, učinkovito delo in kakovost življenja. Raziskave NIJZ kažejo, da v Sloveniji dovolj dolgo spi le 33 % odraslih moških in 37 % žensk ter 22,1 % otrok in mladostnikov. Tudi sicer dve tretjini odraslih iz t. i. razvitega sveta spi premalo, prav v teh državah pa je po podatkih NIJZ najvišji delež bolnikov z rakom, srčno-žilnimi obolenji, demenco, slabšo imunsko odzivnostjo in slabšim duševnim zdravjem.

 

Od pravih navad do pravega ležišča

Splošno sprejeti nasveti strokovnjakov v večini primerov pripomorejo h koncu vaših težav s spanjem. Tako kot pri večini stvari je pomembno, da tudi v to področje vnesemo red oziroma ustvarimo rutino. V posteljo se odpravimo ob določeni uri in tudi vstajamo ob enakem času. Zadnjo kavico si privoščimo po kosilu, več ur pred spanjem se odpovejmo alkoholu, tobaku in težki hrani. Iz spalnice izločimo vse moteče elemente in tehnologijo, vključno z mobilnim telefonom. Postelja naj bo namenjena spanju in spolnosti, spalnica naj ne bo delovni prostor. Sobo zatemnimo, v posteljno pa se odpravimo prijetno utrujeni od telesne dejavnosti (ki je ne opravljamo tik pred spanjem). Ustvarimo si prijeten ambient in poskrbimo za ustrezno temperaturo, med 16 in 19 stopinj Celzija. Preden se odpravimo v posteljo, sobo prezračimo. Eden od ključnih elementov za dober spanec je tudi izbira ustreznega ležišča, vzglavnika in posteljnine. Tu vam lahko z veseljem na pomoč priskočimo mi. V kolekciji Royal Sleeper lahko izbirate med številnimi posteljnimi osnovami, vzmetnicami, vzglavji, nadvložki, izdelanimi le iz najboljših materialov.

Spanje naj bo kakovostno

Kakovostno spanje, torej ustrezna količina neprekinjenega spanca je, tako kot voda ali zrak, osnovna človekova potreba. Če bomo svojemu telesu zagotovili ustrezen počitek, nam bo uslugo vrnilo z obrestmi. Dokazano je, da reden in predvsem kakovosten spanec izboljša naš imunski sistem, kar je ključno za ohranitev našega zdravja in zmanjšanje dejavnikov za razvoj kroničnih zdravstvenih težav. Kakovostno spanje pomaga uravnavati primerno telesno težo in izboljša vaše počutje. Zadostna količina kakovostnega spanca bo poskrbela za regeneracijo in boljšo telesno pripravljenost ter boljšo umsko sposobnost. Že stara modrost pravi, da moramo pred sprejetjem velikih odločitev stvar »prespati«. S spanjem zbistrimo misli, se znebimo stresa, kar nam pomaga k boljšemu procesiranju informacij, reševanju težav ter sprejemanju boljših odločitev.

Razkošno spanje z Royal Sleeper

Ker se zavedamo vseh prednosti, ki jih prinaša kakovostno spanje, je v naši kolekciji Royal Sleeper prostor le za najboljše izdelke. Njihova značilnost so inovacije in naravni materiali. Eleganca in udobje sta pri nas našla zaveznika v tradicionalni kvaliteti in izdelavi. Lepota in udobje sta izražena v popolni, enaki meri kakovostnih materialov. Naše spalnice so elegantne in prefinjene, ustvarjene so zato, da lahko vsak dan začnete in zaključite v razkošju, ki si ga zaslužite. 

Sestavite svojo sanjsko posteljo

Pri ustvarjanju linije naših izdelkov uporabljamo le  najboljše materiale in skrbno oblikujemo vsako podrobnost, vendar hkrati ponujamo uporabnikom možnost, da posteljo prilagodijo svojim željam, zaradi česar bo povsem unikatna. Ne le materile in barve, izberete lahko tudi prilagojene velikosti vzmetnic, vzglavnikov, posteljnih osnov, nadvložkov in posteljnih dodatkov.  Dele naših postelj si predstavljajte kot koščke sestavljanke, ki jih lahko prilagodite in po želji sestavite v popolno celoto. Izberete lahko namreč vsako podrobnost in ustvarite svojo sanjsko posteljo.

Zaupanje najboljših hotelskih verig

Kakovost naših posteljnih sistemov so prepoznali tudi nekateri najboljši hoteli po vsem svetu. Ponosni smo, da smo lahko del izkušenj pri odkrivanju raznolikosti sveta, in se počutimo privilegirane, da soustvarjamo kakovosten prostor za počitek utrujenih popotnikov.

Če ste bivali v katerem od spodaj navedenih luksuznih hotelov, je velika verjetnost, da ste se ponoči sprostili v eni naših postelj.